sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Muslimeilla on edelleen omat uimahallivuorot

Pravdan naistoimittaja kertoi tällaista ikään kuin jonain ihan hyvänä ja kivana juttuna:


Täällä Aisha Musse, 7, oppi viime syksynä uimaan. Nyt hän on tullut perheensä kanssa Jakomäen uimahallille ilmoittautumaan muslimityttöjen jatkotason uimakouluun.

"Viime vuonna jono kasvoi todella pitkäksi, ja järjestyksestä tuli riitaa", jonossa seisova Hodman Ismail kertoo.

Nyt paikalla on vain kolmisenkymmentä vanhempaa ja lasta, suurin osa Somaliasta.

"Ramadan eli paasto on nyt käynnissä, minkä takia monet ovat liian väsyneitä lähtemään kotoa", Ismail kertoo. "Se voi olla syynä porukan pienuuteen."

Muslimitytöt eivät voi uskonnollisista syistä osallistua koulujen uimaopetukseen, jossa tytöt ja pojat uivat samassa ryhmässä.

Helsinki on järjestynyt vuodesta 1999 lähtien muslimityttöjen alkeis- ja jatkotason uimakouluja, joihin otetaan noin 240 lasta vuodessa.

Uimakouluja järjestetään vain Jakomäen uimahallissa. Se on sopivan pieni ja sen muu yleisökäyttö on ollut vähäistä.Sen muu yleisökäyttö on vähäistä, koska se on suljettu muulta yleisöltä!!

On aika hälyttävää, että pelkästään "muslimityttöjen uimakouluun" tulee 240 tyttöä. Tämähän kertoo siitä, että Helsingissä on muslimeja todella paljon. Miten tilanne on päästetty tällaiseksi?

Juttu jatkuu:


Tyttöjen uimakoulun jälkeen lauantaisin Jakomäen uimahallissa on vain musliminaisille varattu kolmen tunnin uintivuoro. Hallin henkilökunta koostuu
silloin pelkistä naisista.

"Miesten kanssa uiminen on uskonnollisista syistä kiellettyä", Hodman Ismail kertoo.

Uimavuoro on naisille myös tärkeä kohtaamispaikka. "Isät odottavat sen ajan hallin ulkopuolella."

Miksi veronmaksajien rahoilla halutaan tukea tuollaista sairasta uskontoa, jonka mukaan naiset ja miehet tai tytöt ja pojat eivät saa uida samassa uima-altaassa?

Miksi joidenkin sekopäiden perverssit uskonnolliset mielipiteet hyväksytään perusteeksi sille, että näitä sekopäitä pitää palvella veronmaksajien kustannuksella?

Kuka hullu suomalainen maanpetturi ja naistenvihaaja on päättänyt käyttää suomalaisten veronmaksajien rahoja islamiin kuuluvan sukupuolisyrjinnän tukemiseen?

3 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Aikaisemminhan sama asia uutisoitiin niin, että kyseessä on maahanmuuttajanaisten uimavuoro, jonne kaikki maahanmuuttajanaiset ovat tervetulleita.

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/34546-musliminaisten-uimavuoroa-vaitetaan-syrjinnaksi

Musliminaisten uimavuoroa väitetään syrjinnäksi

Musliminaisten oma uimavuoro Helsingin Jakomäen uimahallissa on herättänyt voimakkaita tunteita kuntavaaliehdokkaiden ja muidenkin keskustelijoiden keskuudessa Uuden Suomen blogipalvelussa. Onko kyseessä syrjintä? Ihmisoikeuksiin hyvin perehtyneet Iivi Anna Masso (kok.) ja Nina Suomalainen (kok.) ovat asiassa täysin vastakkaista mieltä.

Helsinkiläisehdokas Iivi Anna Masso kirjoittaa blogissaan seuraavasti: ”Minkä takia musliminaiset eivät voi uida ei-musliminaisten seurassa? Ovatko syyt tähänkin uskonnollisia – ja mitkä ne syyt silloin ovat? Toivoisin tähän kysymykseen asianomaisilta selkeää vastausta. Kyseistä tapausta täytyy tutkia syrjintänä. Missä ovat syrjintälautakunnat ja tasa-arvovaltuutetut?”

Masso pitää Helsingin kaupungin toimintaa perustuslain vastaisena.

Helsingin valtuustoon Masson tavoin pyrkivä Nina Suomalainen asettuu puolustamaan käytäntöä pitäen sitä luonteeltaan ”positiivisena syrjintänä”. Hän on kommentoinut Masson blogikirjoitusta pariin otteeseen.

Kaikkiaan näkemyksiä kirjoituksen perään on tullut nopeasti jo viitisenkymmentä.

”On hyvä, että näistä asioista vihdoinkin keskustellaan. Liian pitkäänhän kaikki ulkomaalaisuuteen liittyvä on meidän lintukodossamme vaiettu kuoliaaksi”, tasoittelee Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja Heikki S. von Hertzen.

Helsingin Sanomat kertoi hiljattain, että muslimityttöjen uimakoulun jälkeen lauantaisin Jakomäen uimahallissa on vain musliminaisille varattu kolmen tunnin uintivuoro. Hallin henkilökunta koostuu silloin pelkistä naisista.

Mulukku kirjoitti...

Olen muuten aika varma, ettei muslimityttöjen tarvitse maksaa Jakomäessä uimakoulusta mitään. Kun minä laitoin omat lapseni uimakouluun täällä Espoossa, se maksoi 75 euroa per lapsi.