tiistai 15. heinäkuuta 2008

Harhaanjohtavaa puhetta kerjäläisistä

HS:

Kerjäämistä Suomessa pohtinut työryhmä ei tekisi katukerjäämisestä laitonta. Sisäministeriön työryhmän mukaan kerjäämisen kriminalisointi ei estäisi köyhien EU-kansalaisten tuloa Suomeen.

Kerjäämisen kieltäminen vain ajaisi kerjäläiset hankkimaan elantonsa rikollisin keinoin.


Tässä siis oletetaan, että mustalaiset tulevat joka tapauksessa Romaniasta Suomeen joko kerjäämään tai sitten varastelemaan. Tämähän on täysin järjetön oletus. Jos kerjääminen olisi Suomessa laitonta, kerjäläiset eivät tulisi tänne. Ei ole mitään syytä olettaa, että kerjäämisen kieltämisen jälkeen Romanian mustalaiset tulisivat tänne varastelemaan. Kyllä mustalaiset voivat varastella paljon lähempänäkin, ei niiden sitä varten tarvitse tulla Romaniasta Suomeen.

Jos Suomessa jo nyt oleskelevat Romanian mustalaiset ryhtyisivät varastelemaan kerjäämisen muututtua laittomaksi, hehän joutuisivat ennemmin tai myöhemmin vankilaan ja sitä kautta karkoitetuksi maasta. Tällöin he siis eivät olisi loputtomiin täällä riesanamme.

Ei siis ole mitään syytä olla kriminalisoimatta kerjäämistä.

HS:

Työryhmä perusteli kantaansa myös sillä, että poliisi voi jo nykyisen rikoslain perusteella puuttua häiritsevään kerjäämiseen.


Kaikki kerjääminen on häiritsevää. Ei ole olemassa ei-häiritsevää kerjäämistä. Jokainen suomalainen on lapsesta asti tai viimeistään teini-iässä ärsyyntynyt kadulla lanttia pummaaviin puliukkoihin. Vastaantulijoita repliikillä "onx shulla heittää pari euroo" puhuttelevien pultsarien lisäksi Suomessa on nykyään jalkakäytävällä TUNTIKAUSIEN AJAN YHTÄMITTAA ISTUVIA romanialaisia mustalaisia, jotka pitävät jalkakäytävällä pysyvästi KAHVIKUPPIA rahakippona systemaattista, kokopäivätoimista kerjäämistä varten. Lisäksi nämä kerjäläiset käyttävät rekvisiittana feikkikainalosauvoja ja huumausaineilla apaattisiksi tehtyjä likaisia ja sairaan näköisiä lapsia. Kaikki nämä romanialaiset kerjäläiset pitäisi pidättää, laittaa oikeuden eteen, tuomita lain mukaisiin rangaistuksiin (häiritsevän kerjäämisen lisäksi lapsiin kohdistuvasta väkivallasta) ja karkoittaa maasta.

HS:

Työryhmän selvityksen mukaan Suomen kerjäläiset eivät ole ihmiskaupan, järjestäytyneen rikollisuuden tai pakottamisen uhreja.

Minun on hieman hankala uskoa, että satoja tai tuhansia romanialaisia mustalaisia yhtäkkiä tulee samalla kertaa Suomeen ilman mitään ihmissalakuljetusta tms. järjestäytynyttä rikollisuutta.

HS:

Suomeen tulleet kerjäläiset ovat olleet pääosin Romanian romaneja.

"Pääosin"? Pikemminkin yksinomaan.


HS:

Suhtautuminen kerjäläisiin vaihtelee EU-maissa. Ruotsissa ja Norjassa kerjäämistä ei ole kriminalisoitu, mutta Tanskassa kerjäämisestä saa kirjallisen huomautuksen jälkeen sakkoja.

Ranskassa Romaniasta saapuneita romaneja palautetaan kotiseuduilleen erillisen ohjelman avulla. Itävalta kielsi äskettäin alaikäisten kerjäämisen.


Miksi sitä ei ole kielletty Suomessa? Alaikäistenhän pitäisi olla vanhempiensa elatusvastuulla.

Ei kommentteja: