keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Maahanmuuttajaväestö tuottaa Suomen julkiselle sektorille valtavasti tappiota


 Helsingin Uutiset:
Rahanjako uusiksi: Helsinki alkaa suosia lukioita maahanmuuttajien määrän mukaan
Helsingin lukiot saavat jatkossa enemmän rahaa, mikäli niissä on paljon maahanmuuttajataustaisia opiskelijoita tai mikäli opiskelijoiden päättötodistuksen keskiarvo on alhainen.
Samantyyppinen käytäntö määrärahojen suhteen on käytössä myös Helsingin peruskouluissa. Sitä kutsutaan positiivisen diskriminaation määrärahaksi.
Lukioiden rahoitusperiaatteiden uudistamista käsiteltiin tiistaina Helsingin opetuslautakunnassa.
Käytännössä rahoituksen uudistaminen tarkoittaa sitä, että lukioiden rahat jaetaan niin, että määrärahoissa lasketaan euroja opiskelijaa kohden. Määrärahaa saa enemmän, jos lukiossa on paljon maahanmuuttajataustaisia opiskelijoita tai alhainen peruskoulun päättötodistusten keskiarvo.


Maahanmuuttajat siis aiheuttavat Suomen julkiselle sektorille paljon enemmän esim. koulutuskustannuksia kuin mikä on heidän osuutensa koulutettavista. Jos jossakin kaupungissa on maahanmuuttajia esim. 10 % väestöstä, heitä voi olla esim. 20 % koulujen
 oppilaista, ja tämän ns. positiivisen diskriminaation vuoksi maahanmuuttajat voivat aiheuttaa esim. 30-40 % koulujen kustannuksista.

Tarkka luku tietysti vaihtelee kuntakohtaisesti, mutta nimenomaan em. positiivisen diskriminaation vuoksi eli nykyisin harjoitetun politiikan vuoksi asia on väistämättä nimenomaan näin, että maahanmuuttajien aiheuttama osuus koulujen kustannuksista on paljon suurempi kuin maahanmuuttajien osuus koulujen oppilaista, joka sekin on paljon suurempi kuin maahanmuuttajien osuus koko väestöstä. 

Vieläkö joku yrittää väittää, että maahanmuutto ei aiheuta Suomelle kustannuksia, tai että maahanmuuttajien saamat julkiset palvelut ja sosiaalietuudet eivät ole mistään pois?! 
Kun maahanmuuttajat kuluttavat julkisia palveluja ja sosiaalietuuksia keskimäärin paljon enemmän per henki kuin suomalaiset, mutta maksavat veroja keskimäärin paljon vähemmän per henki kuin suomalaiset, maahanmuuttajaväestö kokonaisuutena tuottaa Suomen julkiselle sektorille valtavasti tappiota.

Kaikki Suomessa viime vuosina tehdyt veronkorotukset ja julkisten palveluiden ja sosiaaliturvan leikkaukset olisivat olleet tarpeettomia, jos Suomessa ei olisi niin paljon Lähi-idästä ja Afrikasta tulleita maahanmuuttajia, jotka kuluttavat julkisia palveluja ja sosiaalietuuksia paljon enemmän kuin maksavat veroja.


1 kommentti:

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Monikulttuurisuus on rikkaus. Siksihän rikkautta saaneille kouluille tulisi jakaa vähemmän verovaroja, että oltaisiin tasapuolisia? Vai miten tämä nyt menee?