tiistai 14. lokakuuta 2014

Mokuttaja puolustelee maahanmuuttajarikollisia, jotka hakkasivat hänen poikansa sairaalakuntoon
Kansanedustaja Tom Packalén (ps):
Uutisia Suomesta syksyisenä  tiistaina vuonna 2014. Maahanmuuttajajengi pahoinpidellyt raa’asti kymmeniä kantasuomalaisia lapsia, nuoria ja aikuisia. KRP ottanut kiinni kolme suomalaista, joiden epäillään kuuluvan Isis-terroristijärjestöön. Helsingissä oikeudessa tapaus, jossa maahanmuuttajataustaisten epäillään rahoittaneen Somalialaista al-Shabaab-terroristiryhmää.
Lapsellisen sinisilmäinen maahanmuuttopolitiikka tuottaa mätiä hedelmiä. Kaikki ovat nähneet, millainen sato on kypsymässä, mutta asiasta ei ole saanut puhua. Keskustelujen avaajat on leimattu rasisteiksi. Nyt osa väkivaltajengin maahanmuuttajataustaisista nuorista on kertonut suoraan, että heidän tekojensa motiivit ovat rasistisia ja että he haluavat vahingoittaa kantasuomalaisia.
Porukan nuorin uhri lienee 10-vuotias. Julkisuudessa on puhuttu noin 70 pahoinpitelystä. Parinkymmenen vuoden poliisikokemuksella arvioin, että todellinen väkivallan ja ryöstöjen määrä on moninverroin suurempi. Samoja kouluja ja samoilla alueilla asuvat uhrit eivät uskalla kertoa totuutta, koska he pelkäävät kostoa. Kuinka monelle vanhemmalle on uskoteltu kotona, että pään löi turvoksiin pimeällä polulla joku tuntematon?
Toimin viisi viimeistä vuotta ennen kansanedustajaksi valintaa Helsingin poliisin operatiivisenä yleisjohtajana. Maahanmuuttajataustaisten nuorten jengiytyminen, heidän harjoittamansa rasistinen väkivalta ja aiheen sensuroinnin aiheuttama turhauma olivat suurimpia yksittäisiä syitä, jotka saivat minut turhautumaan ja lähtemään mukaan politiikkaan.
Jo tuolloin maahanmuuttajajengien kantaväestöön kohdistamat hyvin raa’at pahoinpitelyt olivat arkipäivää. Niistä piti kuitenkin tiedotusohjeen mukaan puhua vain tavallisina väkivaltarikoksina ja erityispiirteet piilottaen, koska tekijät kuuluivat vähemmistöön. Kantaväestöön kuuluvien rasistisista rikoksista olisi sen sijaan saanut ja pitänytkin erikseen tiedottaa. Sellaisia ei Helsingissä kuitenkaan juuri ilmennyt.
On mielenkiintoista nähdä, mitä maahanmuuton ongelmat kieltäneet ja maton alle lakaisseet poliitikot nyt sanovat. Miten he korjaavat yhteiskunnallemme aiheuttamansa vahingon? Tähän kysymykseen kaipaisin vastausta vaikkapa pääministeriltämme.


Kai Niemeläinen:


Syyskuun alussa sain puhelun, jollaista kukaan teininuoren vanhemmista ei haluaisi. 14-vuotias poikani soitti, ettei ehtisi kotiin sovittuna aikana. Hän kertoi odottavansa ambulanssia. Minulta kesti 10 minuuttia ajaa pojan luo. Löysin poikani kadunreunassa verta syljeskelemässä. Kolme etuhammasta oli poikki. Vein pojan sairaalaan.
Onnettoman illan tapahtumat olivat alkaneet pari tuntia ennen puhelua. Tunti ennen puhelua poikani oli kaadettu takaapäin ja häntä oli potkaistu päähän. Hyökkäys oli tapahtunut yllättäen. Järjettömän väkivallanteon jälkeen poikani kaverit soittivat hätäkeskukseen. Ambulanssia jäätiin odottamaan. Poliisipartion pojat olivat tavoittaneet muutamaa hetkeä myöhemmin. Poliisi oli kirjannut rikosilmoituksen ja jätti pojan odottamaan ambulanssin saapumista.
Poliisipartion kanssa käydyn keskustelun aikaan oli samalla paikalla tapahtunut 12 törkeää pahoinpitelyä. Poliisin tehtävänä on ollut turvata yhteiskuntarauhaa, väkivallan uhriksi joutuneen lapsen jättäminen heitteille on varmasti ollut pakon sanelemaa.
Tom Packalenin purkaus pahentaa ongelmaa ellei itse asiassa ole koko ongelman ydin. Vaikka kansanedustajan lause: "Maahanmuuttajajengi pahoinpidellyt -- kantasuomalaisia lapsia --" osuikin oman poikani kohdalle hirvittävin seurauksin, olen sitä mieltä, että Packalenin lauseet vain ruokkivat näiden nuorten pahaa oloa. Rasistinen ja eriarvoisuuteen pyrkivä politiikka ruokkii ongelmaa ja aiheuttaa lisää väkivaltaa. Uhrin isänä pahimmalta tuntuvatkin nämä iljettävät kannanotot, joissa meidän kärsimyksemme on otettu poliittisten irtopisteiden kalasteluun.
Itse en hyväksy väkivaltaa. En silti syytä tekijääkään tuosta järjettömästä teosta. Uskon, että hän on omassa elämässään kohdannut vihaa, riittämättömyyttä ja pahaa oloa. Toivon, että hän pääsee riittävällä tasolla hoitoon. Tekijän tapa kohdata ongelmia ei tietenkään sovi yhteiskuntaamme. En halua hänen jatkavan vahingollista käytöstään enkä missään nimessä kaipaa yhtään lisäuhria tälle järjettömälle toiminnalle. Siksi haluaisin, että sosiaali- ja poliisiviranomaisille annetaan työrauha.
Poliitikkojen tulee antaa näille viranomaisille resusseja ja mahdollisuus tehdä työnsä. Jos Packalén ei siihen pysty, toivon että kansanedustuslaitoksemme loput 199 kansanedustajaa ymmärtävät antaa resursseja niille, jotka tekevät asian parissa työtään. Syyttelyn ja osoittelun sijaan on tärkeää arvostaa viranomaisten ja kansalaisjärjestöjen työtä ja antaa heidän hoitaa asiaa.
Itse tein ilmoituksen poliisin ja hätäkeskuksen toiminnasta. Sen tarkoituksena on selvittää, miksi poikani jäi yli tunniksi yksin odottamaan avun saapumista. Avun, jota ei lopulta koskaan saapunut. On syytä selvittää poliisin resurssien riittävyys. Haluan välttää sen, ettei yksikään vakavasti loukkaantunut jää heitteille.
Haluaisin myös korostaa meidän aikuisten vastuuta: tuntui pahalta lukea erään väkivallan uhrin kertomusta. Hän kertoi pyytäneensä ohikulkijoilta apua jouduttuaan hyökkäyksen kohteeksi. Suurin osa aikuisista käveli piittamattomina ohi ja jätti nuoret "hoitamaan välinsä keskenään". Kaksi naista onneksi tuli apuun ja he saivat hyökkääjät pakenemaan uhattuaan soittaa poliisin. Enää ei kannata ummistaa silmiään, vaan auttaa uhreiksi joutuneita. Auttamikseksi riittää se, että soitamme viranomaisen. Omiin sankaritekoihin ei tietenkään ole tarvetta.
Olen iloinnut pojastani, joka joutui syyttömänä raa'an väkivallan kohteeksi. Kolmen hampaan katkeamisesta huolimatta hän totesi jo tapahtumailtana, vaikka hyökkääjä olikin ulkomaalaistaustainen, etteivät kaikki saman väestöryhmän edustajat ole pahoja: "Suurin osa heistäkin on ihan mukavia heppuja." Väkivallan omakohtaisesti kokeneella 14-vuotiaalla on enemmän järkeä kuin kansanedustaja Packalénilla.


Kommentteja Niemeläisen blogiin:

Timo Vaittinen
Tuskin sinulla tai pojallasi kuitenkaan mitään sitä vastaan olisi, että poikasi pahoinpitelijän reitti jatkuisi poliisilaitokselta suoraan lentoasemalle.

Kai Niemeläinen
No, jos se ei kirjoituksestani käynyt selväksi, vastaan siihen nyt: en halua, että poikani pahoinpitelijä saatetaan poliisilaitokselta lentoasemalle.

Timo Vaittinen
Ulkomaalaisvirasto tekee aktiivisesti karkoituspäätöksiä ja useimmat karkotettavat ovat syyllistyneet juuri väkivaltarikoksiin. Karkotusesityksiä ratkaistaessa harkitaan, vaarantavatko kyseiset ihmiset yleistä turvallisuutta ja järjestystä Suomessa. Poliiisi on karkoitusprosessin ensimmäinen etappi, joten sen rooli on luonnollisesti tärkeä ja olennainen.
Blogissa kerrotaan "Poliisipartion kanssa käydyn keskustelun aikaan oli samalla paikalla tapahtunut 12 törkeää pahoinpitelyä." Moneenko esim. näistä 12:sta kyseinen pahoinpitelijä on ollut osallisena? Siitä ja hänen mahdollisista muista rikoksistaan riippuu paljon. Kyseistä tapausta ja sen yksityiskohtia en tiedä.
Tavallisesti karkoituspäätöksen saaneet ovat parikymppisiä ja sitä vanhempia. He ovat asuneet Suomessa muutamasta vuodesta yli kymmeneen vuoteen.
Ryhdikkäät maastapoistamiset vakavimmissa tapauksissa säästäisivät meidät tulevina vuosina vähintäänkin satojen miljoonien kustannuksilta - ja hyvin mahdollisesti joidenkin ihmishenkien menetyksiltä. Sitä kannattaa jokaisen meistä miettiä.
Kain poika olisi hiukan huonomalla onnella kuollut ja nämäkin "jälkimässäilyt" jääneet siinä tapauksessa väliin, ja koko tapaus olisi vain mustepläntti viranomaisten kansioissa.

Timo Vaittinen
Erikoinen tapaus kun kaikki muut tapaukseen liittyvät tuntuvat syyllistyneen johonkin, paitsi pahoinpitelijä.

Kai Niemeläinen
Kyllähän pahoinpitelijä on syyllistynyt pahoinpitelyyn. Hän saa teoistaan rangaistuksiakin. Uskon, että hän joutuu kärsimään kaikkein eniten. Sosiaali- ja oikeusviranomaisten keinovalikoimista löytyy kyllä hänelle riittävästi hoitokeinoja.

Jari Leino  
Itse asiassa nämä pahoinpitelijät eivät tule saamaan teoistaan minkäänlaista rangaistusta. Ainakaan sellaista, minkä he itse mieltäisivät rangaistukseksi.
En tietenkään tiedä poikasi pahoinpitelijän henkilöllisyyttä. Yleisellä tasolla monet näistä etnojengiläisistä ovat jo huostaanotettuina, eli sosiaali- ja oikeusviranomaiset ovat jo käyttäneet heidän kohdallaan keinovalikoimansa järeimpiä keinoja, jotka eivät ole auttanut yhtään mitään. Poliisisossun vuotamien tietojen mukaan monet pahoinpitelijät ovat olleet lomalla (tai hatkassa) lastensuojelulaitoksesta.
Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta ei pysty antamaan heille mitään rangaistusta. Edes yksi karkkipäivä siellä laitoksessa ei tule heiltä jäämään väliin tämän takia. Ehkä yksi viikonloppuloma jää väliin ja puhelin otetaan pois kahdeksi viikoksi, jolloin saa soittaa vain valvottuja puheluja. Sen jälkeen puhelin annetaan takaisin ja lomat pyörivät normaalisti, jolloin pääsee taas stadiin kaveriporukan kanssa "hauskaa" pitämään. Ja ainahan voi lähteä hatkaan jos ei viihdy.
Toivon, että poikasi saa kaiken tarvitsemansa avun ja tuen. Minä kertoisin hänelle, että hän on se, jolle on tehty pahaa, ja se pahuus johtuu aivan suoraan Suomen maahanmuuttopolitiikassa viimeisten 20 vuoden aikana tehdyistä virheistä.
Kommentteja Niemeläiselle facebookissa:Jani Mäkelä

Onko tämä määriteltävissä Tukholma-syndrooman huipuksi?

Jari Salonen

Kovista ja kovista oloista ? Jaa, että epäreilua kohtelua saanut osakseen? Mahdollisesti, mutta ei välttämättä, vastuuta omasta toiminnasta ei poista silti ikinä. Kyllä aloitteellisella väkivallantekijällä on aina suurin vastuu.


Heidi Hillman

Pyydän anteekis jo etukäteen, että aion tehdä kaikkeni että tietystä maanosasta jatkuva maahanmuutto pysäytetään. Aion edelleen asua omassa kotikaupungissani, ja tehdä kaikkeni, että tämä päätäsilittävä punavihreäpolitiikka saadaan loppumaan. En halua, että lapseni kasvaa peläten näitä Niemeläisen yhteiskunnan uhreja. Anteeksi vielä etten tunne minkäänlaista empatiaa rikollisia kohtaan. Anteeksi.

 
Olli Ikäläinen

Jeesustelija hyppäsi poikansa varavarjolla mediaan.

Gunnar Kalmankorpi
Mistä helvetistä näitä ymmärtäjiä sikiää? Siis kaverin pojalta hakataan 3 hammasta kankaalle, ja se onkin Packalenin ja yhteiskunnan vika.

Urho Pieski

Jumankauta, kaikenlaisia vanhempia sitä löytyy

Petra Kolehmainen
Justiinsa ihanaa ymmärtää, hakea syitä pahaan oloon ja olla syyllistämättä tekijää/tekijöitä. Kyllä jos mun lapselta ois ventovieras (tai tuttukin) lyönyt hampaat kurkkuun en yrittäisi ymmärtää tekijää. Kyllähän sen nyt heti ymmärtää, ettei kaikki muumit ole laaksossa. Suurin osa ihmisistä kohtaa vihaa, ilkeilyä, kiusaamista, riittämättömyyttä jne. elämänsä aikana - pitäisikö meijän kaikkien siis hakata ventovieraita tuolla kadulla, kun on niiiiin paha olo? Suomessa "rangaistukset" ovat aivan liian pieniä, minkä vuoksi on helppoa jatkaa tätä toimintaa. Kaikki vain ymmärtävät ja taputtelevat päähän "voi ei, miten yhteiskunta on kohdellut sinua". Tämä väkivaltaisten ihmisten ymmärtäminen ja mamujen suojeleminen ja holhous menee kyllä liian pitkälle. Haukutaan vain muita rasisteiksi ja syytellään rasistisuudesta, kun halutaan jotain tolkkua tähän touhuun. Ihanaa että olet löytänyt syyllisen Packalenista - täysin oikea kohde. Voi juma..

Janne Pohjala
"Rasistinen ja eriarvoisuuteen pyrkivä politiikka ruokkii ongelmaa ja aiheuttaa lisää väkivaltaa." On se nyt vaan kumma että se vika on aina kaikissa muissa kuin tekijässä. Voisiko herra Niemeläinen osoittaa että mikä politiikkaa on nyt tällä kertaa ollut rasista ja syrjivää? Mikä politiikka oikeutti suorittamaan törken pahoinpitelyn hänen lapselleen? saako häneltä huomennakin vetää hampaat sisään ja se on ihan OK koska joku jossain joskus on muka ollut huonoa politiikkaa.


Esa Suominen

Ensin totean, että olen pahoillani poikasi puolesta. Itse pelastin oman poikani muutama vuosi sitten tilanteesta, jossa nuorisoporukka seurasi häntä ilmeisenä tarkoituksenaan taskujen tyhjentäminen rahasta/rahanarvoisesta tai ehkä jokin vielä pahempi. Onneksi satuin vaimoni kansa olemaan nuorisoporukan tietämättä paikalla, jolloin pojan saapuminen luoksemme katkaisi tilanteen.

Sitten toistan tähän sen, minkä kirjoitin eilen nettipoliisin US-blogiin.

On selvää, että maahanmuuttoon liittyy suuria ongelmia. Yhtä selvää on, ettei niihin löydy ratkaisuja ilman avointa tiedottamista ja tosiasiat tunnustavaa keskustelua. Demokraattisessa yhteiskunnassa äänestäjän on tiedettävä tosiasiat, jotta hän voi tehdä oikean äänestyspäätöksen.

Nyt esille tulleet maahanmuuttajien syrjäytymiseen liittyvät väkivallanteot osoittavat maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikan syvän haaksirikon. Emme siis voi jäädä pyörittelemään peukaloita, vaan meidän on tehtävä asialle jotain. Mitä pikemmin, sitä parempi.

Ruotsin Rosengårdin tai Rinkebyn esimerkit osittavat, ettei syrjäytymisongelmaa voi ratkaista pelkällä rahalla. Ei etenkään, jos ongelmalliseksi osoittautuneen humanitaarisen maahanmuuton kasvu jatkuu.

Ehdotan neljää seikkaa ratkaisuksi. Supistetaan ongelmalliseksi osoittautunutta humanitaarista maahanmuuttoa siksi kunnes jo maahamme saapuneiden ihmisten kotouttamisongelmaan on löydetty toimiva ratkaisu. Eli kunnes he eivät erotu ainakaan oleellisesti kantaväestöstä rikos- ja työttömyystilastoissa.

Toiseksi haetaan noita ratkaisuja sieltä, mistä niitä on löydettävissä. Esimerkiksi Yhdysvaltojen Fort Morganissa on somaliväestö integroitunut yhteiskuntaan paljon paremmin kuin Euroopassa. Myös kotouttamiskäytännöt ovat aivan erilaiset kuin meillä.

Kolmanneksi siirretään ensimmäisen toimenpiteen seurauksena tarpeettomiksi käyvien vastaanottokeskusten vuokrista ja niiden henkilöstön palkkakuluista jäävät varat pakolaisleireille nuorten pakolaisten, erityisesti tyttöjen, kouluttamiseen. Näin toimien rahoille saa merkittävästi paremman humanitaarisen vasteen.

Neljänneksi, vakaviin rikoksiin syyllistyneiden maahanmuuttajien poistaminen Suomesta vastaa mielipidekyselyiden mukaan kansan enemmistön oikeustajua. Siten tätä keinoa tulisi käyttää aina silloin kun se on mahdollista. Täällä syntyneisiin sitä ei tietenkään voida ulottaa, mutta esimerkiksi kansalaisuuden saaneilta maahanmuuuttajilta pitäisi voida poistaa sekä kansalaisuus, että oleskeluoikeus maassamme.

Tea Teija Maarit Snellman
En minäkään ymmärrä tuota "en syytä hyökkääjää väkivallan teosta"


Esa Suominen
"Itse en hyväksy väkivaltaa. En silti syytä tekijääkään tuosta järjettömästä teosta. Uskon, että hän on omassa elämässään kohdannut vihaa, riittämättömyyttä ja pahaa oloa."

Tämä on syvälle juurtunut harhakuva, joka monella suomalaisella tuntuu olevan. Psykologia sen sijaan on jo pitkän aikaa osannut erottaa toisistaan proaktiivisen ja reaktiivisen aggressiivisuuden. Proaktiivinen aggressio on sitä, kun aggressio on vallankäytön väline ja liittyy voimakkaasti empatian puutteeseen. Kun proaktiivisesti aggressiivista henkilöä maalaillaan jonkinlaiseksi olosuhteiden uhriksi, jota muut ovat kohdelleet huonosti, ja jota ymmärtämällä saadaan aggressio kytkettyä, mennään metsään niin että hujahtaa. Tällä tavalla vain vahvistetaan proaktiivisesti aggressiivista käytöstä, sillä tekijä huomaa saavansa huomiota ja ymmärrystä väkivallan avulla ympäristöstä. (Muiden hyötyjen ohella, joita tässä tapauksessa taitaa olla kaveripiirin "rispekti".)

Reaktiiviinen aggressiivisuus taas on sitä, kun ihminen kokee ympäristön uhkaavana ja ei osaa hillitä jatkuvasti laukeavaa "taistele tai pakene" -reaktiotaan. Tähän liittyvät ne lapsuuden traumat ja kaltoinkohtelu. Tämä on myös se aggression muoto, johon päähän paijaaminen auttaa.

Voit sitten itse miettiä, kumpaa aggression muotoa edustaa käytös, jossa täysin sivullisen uhrin päälle hyökätään ilmeisesti huvin vuoksi. Tältä pohjalta suosittelen myös harkitsemaan, kannattaako oikeasti alkaa maalailla tämän kaltaisen väkivallan tekijöistä jonkin sortin uhreja, jotka kaipaavat ymmärrystä ja hellyyttä.
2 kommenttia:

Pantalone kirjoitti...

Kammottavaa, sydäntäkylmäävää luettavaa. Mokutus on todella vaarallinen yhdistelmä mielisairautta ja uskontoa. Siinäkin vaiiheessa kun lapsi on erittäin julmasti pahoinpidelty kadulle, niin on hänen isälleen heti ensi töikseen alettava lausua mokutus-sakramentteja katkenneiden hampaidensa lomasta, verta räkien. "Ei ollut mamujen syytä, ei ollut mamujen syytä..." Mitäköhän olisi tapahtunut, jos lapsi olisi sanonut jotain maahanmuuttajakriittistä tai vain olettanut, ettei sakramentteja tarvitse jankuttaa koko ajan?
Kammottava kultti. Omat lapsetkin vain mokutuksen välikappaleita.

Bogreol kirjoitti...

Suvaitsevaiston suuttuminen Packaleniin johtunee yksinkertaisesti siitä, että Packalén puhuu totta, kertoo, että kantasuomalaiset ovat maahanmuuttajien raa'an väkivallan kohteena. Meillehän YLE, kulttuuriväki, poliitikot, yliopistotutkijat ym. ovat jatkuvasti opettaneet, millaisia rasisteja me olemme ja kuinka huonosti kohtelemme vähemmistöjämme. Suvaitsevaisten hellimä "totuus" horjuu. Tämäkin mamujengitapaus olisi haluttu salata, nyt sitä yritetään kääntää päälaelleen. Kun eletään valheesta, ja haluttaisiin se säilyttää, niin johan siinä syntipukkeja tarvitaan.