lauantai 18. elokuuta 2012

Idiootit valehtelevat neekerimannerheim-elokuvasta
bolshevikit ovat valtion väkivaltakoneiston keräämillä rahoilla tehneet vihapropagandaelokuvan, jossa Mannerheimiä esittää swahilia puhuva neekeri


Emma Kari, City-lehti:


Mannerheim, Suomen Muhammad

16.8.2012 12:50 Päivitetty viimeksi 16.8.2012 13:03

Kun Tanskan suurin päivälehti Jyllands-Posten julkaisi sivuillaan profeetta Muhammadia esittäviä pilapiirroksia syyskuussa 2005, useat muslimit Tanskassa ja eri puolilla maailmaa suuttuivat. Eniten vihaan herätti pilapiirros, jossa rinnastettiin muslimien profeetta terroristiin. Jyllands-Postenin päätoimitusta ja tanskalaisia uhkailtiin. Länsimaisen maailman silmissä kohu osoitti, ettei muslimimaailma ole valmis sananvapaudelle.

Tällä viikolla Suomessa uutisoitiin, että Yle on kuvannut marsalkka Mannerheimistä kertovan elokuvan Nai­ro­bin lä­his­töl­lä Ke­nias­sa. Mannerheimia näyttelee Telley Sa­va­las Otie­no - musta mies. Lisäksi Otie­no on ollut koditon ja näytellyt aikaisemmin drag queenia. Suomessa ollaan raivoissaan ja elokuvantekijöille on esitetty uhkauksia. Ilta-Lehden äänestykseen osallistuneista 87 prosenttia ei hyväksy tummaihoista näyttelijää Mannerheimin rooliin. Samat tahot, jotka tuomitsivat muslimimaailman reaktiota Muhammad-sarjakuviin, kouhkaavat nyt marsalkan häpäisemisestä.

Mannerheim on Suomessa tabu. Valkoisen kenraalin roolia sisällissodan hävinneiden joukkomurhassa ei haluta ruotia, eikä marsalkan toimien oikeudenmukaisuudesta keskustella. Samalla kun vaadimme venäläisiä ja muslimimaita hyväksymään pyhien kuvien rikkomisen sananvapauden nimissä, emme itse kykene samaan. Taiteen on tarkoitus murtaa tabuja ja asettaa meidät pohtimaan omaa tekopyhyyttämme. Vapaassa yhteiskunnassa ei voi olla yhtäkään poliitikkoa, elävää tai kuollutta, jonka käsittely on taiteessa kielletty.

Erityisen paheksuttavaksi elokuvan tuntuu tekevän se, että se on tehty suomalaisten verovaroilla toimivan Ylen toimesta. Lain mukaan Ylen tehtävä on tukea kansanvaltaa ja vahvistaa suomalaista kulttuuria sekä näyttää monipuolinen ja monikulttuurinen kuva maailmasta. Koska tehtävälinjoista löytyy sana "monikulttuurisuus" on Yle saanut nationalistien vihat päälleen. Ja nyt sanotaan, ettei Ylen tehtävä ole tehdä taidetta. Kyllä on.

Yksikään keskusteluun osallistuja ei ole nähnyt itse elokuvaa, sillä sen ensi-ilta on Rak­kaut­ta ja Anar­kiaa -e­lo­ku­va­fes­ti­vaa­leil­la vasta 28. syyskuuta. Itse en odota, että elokuva on kovinkaan kummoinen. Mutta ainakin se olisi hyvä katsoa, ennen kuin sen tuomitsee.Kommentteja yleisönosastosta:
  
Donnelieli  
16.8.2012 14:18 Jaa, että EmmaKarin mielestä satunnainen purnaaminen netissä on täysin rinnastettavissa (asiaan mitenkään liittymättömien ulkovaltojen) suurlähetystöjen polttamiseen, väkivaltaisiin mellakoihin ja useisiin murhayrityksiin?

Jotain rajaa nyt oikeesti jo...Orkki  
16.8.2012 15:05 Ollaksemme vähän tarkempi, pilakuvamellakoissa tapettiin noin 100 ihmistä, ja pilapiirtäjät pelkäävät edelleen henkensä edestä.


varamies_83  
16.8.2012 16:01 "Suomessa ollaan raivoissaan ja elokuvantekijöille on esitetty uhkauksia."

Missä on esitetty uhkauksia?

Ideahan koko "elokuvassa" on se, että pienellä budjetilla (20 000 euroa) on tehty videopätkä. Päähenkilö sai kaiketi 800 euroa roolistaan. Nyt ovat sitten kuvaamassa moninkertaisella budjetilla "dokumenttisarjaa" elokuvan teosta ja näistä väitetyistä "vihareaktioista". Tuottaja oli jo niin varma syntyneistä vihareaktioista, että väitti sellaista tapahtuneen eräällä keskustelufoorumilla. Jos katsoit AamuTV:n haastattelun, niin Lyytinen myönsi ettei ollut tarkastanut tämän "vihareaktion" olemassaoloa väittämältään foorumilta.Ilemaister  
Eilen 03:00 Pommiturbaania käyttävä Muhammed ja kenialainen aiemmin transvestiittia näytellyt musta mies Mannerheimina. Anteeksi nyt vaan, mutten ymmärrä mikä on se taiteellinen kyseenalaistus jota tuossa suoritetaan. Pommiturbaani tuskin jättää tulkinnanvaraa kenellekään, että mihin aihepiiriin se huumori siinä iskee.

Siihen Jyllands Postenin kuvaan muuten reagoitiin lähetystöjen polttamisella, mellakoinnilla joiden yhteydessä kärsättiin autoja ja lisäksi tietysti pilapiirtäijen tappouhkauksilla, myös yrityksillä. Kai tämä kaikki jollain lailla rinnastuu sitten siihen että klikkaa Iltalehden gallupiin ettei hyväksy, kirjoittelee tulikivenkatkuisia analyysejä YLE:n roolista johonkin Suomi24:ään ja niistä varsinaiista uhkailuista ei muuten ole tuottaja Erkko Lyytiseltä tullut yhtäkään esimerkkiä että millaisia ne ovat olleet.


Orkki
Eilen 09:47 No mutta nythän on käynyt ilmi, että tuotantoryhmää on ihan oikeasti uhkailtu. Tosin sitä uhkailivat masait Keniassa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka en nyt mikään Marskin fani ole enkä jaksa tästä oikeen edes loukkaantua, täytyy todeta vasemmisto, että aika helvetin mautonta.Aika helvetin mautonta & taas valtaavat / tuhoavat yhden valkoisten / miesten "jutun" ja sitten levittelevät käsiään & leikkivät tyhmää. Säälittävää tämä lähinnä alkaa olla. Performoikaa itsenne Keniaan Kommarit, pliiizzZZz.