keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Yksittäistapauksilla ei voi kumota tilastollisia korrelaatioita


Facebookista:




Elina Ylenius
No melkoinen vinkki! :D Miksi kukaan haluaisi naida (eli siis mennä naimisiin :D) sellaista, joka ei ole "kuuma"?

www.iltalehti.fi
Heidi Klum ja Seal pitävät fysiikastaan huolta pysyäkseen haluttavina toistensa silmissä.



Mikko Ellilä
Valkoinen nainen, joka ryhtyy parisuhteeseen neekerimiehen kanssa, on häiriintynyt.



Elina Ylenius
Miten niin?



Mikko Ellilä
Afrikkalaiset ovat niin erilaisia ihmisiä kuin eurooppalaiset, että heidän kanssaan ei voi tulla toimeen parisuhteessa.



Elina Ylenius
Sinun mielestäsi pelkkä ihonväri voi olla sitten riittävä syy siihen, että ihmiset eivät tule toimeen keskenään? Eivät kaikki ole samanlaisia kuin sinä.



Mikko Ellilä
Kyse ei ole pelkästä ihonväristä. Se ihonväri kertoo tietynlaisista geeneistä, jotka vaikuttavat mm. älykkyyteen, seksuaalisuuteen ja aggressiivisuuteen.



Elina Ylenius
Yeah sure. :D No eipä siinä, jos sinulle on omakohtaisia kokemuksia, jotka vahvistavat käsityksesi.



Mikko Ellilä
On naisille tyypillistä ajattelua, että ihmisen maailmankuva perustuu vain omakohtaisiin kokemuksiin. Älykkäät ihmiset osaavat hankkia tietoa myös oman henkilökohtaisen kokemuspiirinsä ulkopuolelta esim. lukemalla kirjoja tai sanomalehdissä/internetissä julkaistuja artikkeleita. Et ole ilmeisesti kuullut tällaisesta tiedonhankintametodista. Suosittelen tutustumaan. Voisit esimerkiksi mennä sellaiseen paikkaan kuin kirjasto. Se on sellainen talo, jossa on paljon kirjoja. Voit esimerkiksi valita sieltä jonkun kirjan ja lukea siitä jotain tietoa.


Mikko Ellilä
Why Race Matters
Michael Levin
http://www.amazon.com/Why-Race-Matters-Michael-Levin/dp/0965638359

J. P. Rushton, professor of psychology, University of Western Ontario:

Philosopher Michael Levin has delivered one of the most authoritative and incisive treatises on the importance of race ever written. Why Race Matters is must reading for anyone interested in the debates on race, IQ, crime, welfare, affirmative action, and multiculturalism. Levin cross-examines the stockpiles of statistical data, psychological test scores, and behavioral genetic analyses to brilliantly illuminate the logical pitfalls and stumbling blocks in so much of what has been written on the subject. His powerful logic digs deep and his courageous inferences vault forward. With panache and the occasional snort of humor, Levin seems to be always bang on target. I especially recommended this book when it first came out in conjunction with my own Race, Evolution, and Behavior but now I should definitely add Richard Lynn's two new books (2006) as well.



Elina Ylenius
Ei mun vika ole se, että Heidi Klum mielummin valitsee lahjakkaan herrasmies-Sealin sen sijaan, että valitsisi jonku rasistisen öyhöttäjän, joka on katkeroitunut naisia kohtaan.

Kyllä minä lukea osaan, voit vaan uskoa, että vietän hyvin paljon aikaa kirjastoissa. En vain ole koskaan kiinnostunut lukemaan jotain rotuoppeja, koska se ei kiinnosta minua koska itse päätän omien kokemuksieni pohjalta, onko jokin tuntemani henkilö hyvä tyyppi vai ei.



Mikko Ellilä
Et siis suostu lukemaan tietoja siitä, millaisia tilastollisia korrelaatioita erilaisten demografisten ryhmien välillä on havaittu miljoonien ihmisten väestöjen tasolla. Tuollainen atomistinen maailmankuva eli kieltäytyminen yleisten lainalaisuuksien havainnoimisesta on epä-älyllistä.

Samoin löpinä "rasistisesta öyhöttäjästä, joka on katkeroitunut naisia kohtaan" on täysin epä-älyllistä, emotionaalista selkäydinreagointia.



Elina Ylenius
En mä lue tai tee sellasia asioita, mitkä ei mua kiinnosta. :o Ethän sinäkään lue MeNaisia tai Elleä, tai ainakin luulen ettet lue. Oletpas kertakaikkiaan epä-älyinen kun et naistenlehtiä suostu lukemaan! :D Myönään olevani todellla epä-älyllinen, suorastaan ameeba, kun en rotuopista kiinnostu.



Mikko Ellilä
Naistenlehdet ja ylläsiteerattujen Michael Levinin (filosofian professori) ja J. P. Rushtonin (psykologian professori) kirjat eivät ole toisiinsa verrattavissa olevia asioita.



Elina Ylenius
Sitä vaan tässä yritän myös sanoa, että mä en ole onneksi vielä niin hukassa, että tarveis lukea kirjasta, kenen kanssa ei kannata kaveerata koska ne on aggressiivisia tms.

Luojan kiitos, voi elää vielä ihan oikeaa elämää.



Mikko Ellilä
Oikeassa elämässä joutuu ottamaan huomioon yleisiä lainalaisuuksia. Esim. Oulussa nuori nainen raiskattiin, kun hän liftasi kello neljä aamuyöllä tuntemattoman arabimiehen kyytiin. Jos tämä nuori nainen olisi ottanut huomioon yleisiä lainalaisuuksia, hän ei olisi mennyt tuntemattoman arabimiehen autoon kello neljä aamuyöllä.

Sinun mielestäsi kuitenkin jokainen ihminen on täysin ainutlaatuinen yksilö ja esim. miesten ja naisten välillä ei ole keskimäärin mitään eroja eikä esim. suomalaisten ja somalien välillä. Elät jossain teletappimaailmassa tms. utopiassa.



Riikka Ketomäki
Jos kaikki vhm:t olisivat kuin Ellilä, muuttaisin mieluummin vaikka Afrikkaan.



Elina Ylenius
Sama homma. :D

Mikko, en ole väittänyt, että esim. suomalaisten tai somaleiden välillä ei olisi mitään eroja. Totta kai on! Mm. kulttuurisia eroja, jotka johtuvat niin uskonnosta ja siitäkin totta kai, minkälainen tilanne yhteiskunnallisesti näissä kahdessa eri maassa on, verrattuna keskenään. Minä vain en tee esim. ihmisisen aggressiivisuudesta johtopäätöksiä sen perusteella, miten paljon heillä on pigmenttiä ihossaan. Tunnen monia tummaihoisia, jotka ovat syntyneet Suomessa, ja jotka ovat mahtavia tyyppejä.

Pitääköhän minunkin vaihtaa lähikauppaa sen takia, että kassalla istuu hyvin usein tummaihoisia miespuolisia myyjiä? Käyvät vielä päälle sieltä kassan toiselta puolelta! Perkele!

Minä vain en todellakaan usko siihen, että pelkästään ihon pigmentin määrä kertoo siitä, minkälainen ihminen on. Jos itse olet sitä mieltä, niin sille en voi mitään. Omapa on valintasi, ja toivottavasti tulet autuaaksi älykkyydessäsi. Mahtaa olla yksinäistä siellä, noin älykkäällä ihmiselle, kun kaikki ympärilläsi ovat vain epä-älyllisiä alhaisia ja ajattelemattomia taukkeja.

Niin ja tuosta raiskaus-casesta, en ylipäätään liftaisi kenenkään kyytiin, en päivällä enkä varsinkaan yöllä, en todellakaan edes valkoisen suomalaismiehen kyytiin. Miksi niin tekisin? En minä liiku yöllä ulkona, vaan nukun kotonani. Jos et ymmärrä mitä eroa on terveellä itsesuojeluvaistolla ja sillä, että väittää "Tiedän, että kaikki neekerimiehet ovat aggressiivisia, koska olen lukenut niin kirjasta", niin Riikan tavoin, muuttaisin mielummin vaikka Afrikkaan, jos kaikki ajattelisivat niinkuin sinä.



Mikko Ellilä
Ei näköjään millään mene jakeluun, että kyse on miljoonien ihmisten väestöjen tasolla havaituista tilastollisista korrelaatioista erilaisten demografisten ryhmien välillä. Tätä ei voi mitenkään kumota sellaisella argumentilla kuin: "Tunnen monia tummaihoisia, jotka ovat syntyneet Suomessa, ja jotka ovat mahtavia tyyppejä." Yksittäistapauksia ei voi yleistää. Yksittäistapauksilla ei voi kumota miljoonien ihmisten populaatioiden tasolla havaittuja lainalaisuuksia.

Myös löpinä "Minä vain en todellakaan usko siihen, että pelkästään ihon pigmentin määrä kertoo siitä, minkälainen ihminen on", koska kyse ei ole PELKÄSTÄÄN ihonväristä eikä varsinkaan kenenkään YKSITTÄISEN ihmisen arvioimisesta ihonvärin perusteella. Kyse on tilastollisista korrelaatioista erilaisten demografisten ryhmien välillä. Toivottavasti ymmärrät tämän jonakin päivänä.






2 kommenttia:

jadfh kirjoitti...

Heh, nämä Facebook-keskustelut ovat aina yhtä hauskoja.

Keep up the good work!

FRDM kirjoitti...

Eivät ihmiset ajattele tilastoja ja kausaliteetteja, jos he ihastuvat johonkin.

Taistelu rotujen sekoittumista vastaan on toivotonta, joten miksi ja miten jotkut jaksavat jatkaa. Eihän palkkana ole kuin maineen menetys ja käräjätuomio.

Afrikan väestö lisääntyy voimakkaimmin kuin muiden maanosien väestö. On arvioitu, että afrikkalaisia on kolmenkymmenen vuoden kuluttua yli kaksinkertainen määrä nykyiseen verrattuna. Vuonna 1950 afrikkalaisia oli runsaat kaksisataa miljoonaa. Tällä hetkellä heitä on noin miljardi. Neljännesvuosisadan päästä lähenee kahden miljardin raja. Suurin osa afrikkalaisista on mustia. Kun tämä musta massa vyöryy muiden kansojen sekaan, mikään ei pysty peruuttamaan tapahtunutta. Jos mustien perinnöllinen älykkyys on alhaisempi kuin valkoisten, niin kuin väitetään, Afrikan ulkopuolisten kansojen keskimääräinen älykkyys vääjäämättä alenee. Jos aasialaiset välttyvät afrikkalaisten massamuutolta, tai se tapahtuu Aasiassa hitaammin, Aasiasta tulee maailman älykkyyskeskittymä, mitä se jo nyt on.

Aasialaisten älykkyyden näkee siitä, että köyhiin aasialaisiin kehitysmaihin syntyy monimutkaista elektroniikkateollisuutta. Tietokoneiden emolevyjä ja prosessoreja ei pysty suunnittelemaan, jos e ei ole älykkyydeltään selvästi yli keskitason. Tehtaat vaativat toimiakseen myös alemman tason insinöörejä ja työntekijöitä, jotka ymmärtävät perusasiat. Aasiassa riittää älykkäitä ihmisiä, joten elektroniikkatehtaat saavat työvoimaa aina tuotannosta suunniteluun. Kun aasialaiset vielä sattuvat olemaan ahkeria, edellytykset korkean teknologian tekemiselle ovat hyvät. Jopa sellaisessa takapajuisessa maassa kuin Pohjois-Koreassa on pystytty tekemään ydinase. Paljon rikkaammat arabimaat ovat aikoinaan yrittäneet kehittää ydinasetta, mutta eivät ole onnistuneet.

Toisin kuin Aasiassa, Afrikassa ei ole merkittävää puolijohdeteollisuutta, eivätkä Kongon demokraattisen tasavallan sotilaat - sikäli kuin raiskaamiseltaan ehtivät - kaavaile aloittavansa ydinaseen kehittämistä. Syy Aasian ja Afrikan eroihin on ilmeinen. Afrikassa ei ole riittävää määrää työvoimaa, joka pystyisi suunnittelemaan ja valmistamaan huippuelektroniikkaa. Väkisin insinöörejä ei pystytä kouluttamaan, jos älylliset resurssit eivät riitä. Afrikkalaisilla on täysi työ saada vanhat siirtomaa-aikaiset voimalaitokset toimimaan.

Jos Afrikka olisi ollut eristyksissä muusta maailmasta, siellä elettäisiin todennäköisesti edelleen hyvin alkeellisesti - mahdollisesti kivikautta muistuttavissa oloissa. Mustasta Afrikasta ei ole tullut kovin monia keksintöjä. Afrikkalaiset eivät ole keksineet edes pyörää. Toisaalta mitä he sillä olisivat tehneetkään, kun maanteitä ei ole ollut, ja naiset ovat kantaneet tavarat päänsä päällä.

Matemaattis-teknistä ajattelua edellyttävissä älykkyystesteissä afrikkalaiset saavat vaatimattomia tuloksia, mutta heidän taitonsa huijata ja juonitella ja manipuloida kertoo ihmissuhdeälykkyydestä. Tällaista älykkyyttä on tarvittu monimutkaisessa klaani- ja heimoyhteiskunnassa ja tiiviisti asutuissa kylissä.

Afrikan ulkopuolella on jouduttu kampailemaan luonnonvoimia vastaan, mikä on kehittänyt teknistä ajattelua, pitkäjänteisyyttä ja perhekeskeisyyttä. Afrikassa on ollut tärkeintä juonitella itselleen hyvä asema yhteisössä ja siittää niin paljon lapsia kuin mahdollista. Evoluutio on palkinnut ne miehet, jotka onnistuvat kaikkein tehokkaimmin saamaan raskaaksi mahdollisimman paljon naisia ja mahdollisimman nuoria naisia, jotta hedelmällisyysaika tulee hyödynnetyksi. Onko naiset saatu raskaiksi vapaaehtoisesti houkuttelemalla vai pakolla, sillä ei ole ollut merkitystä. Tärkeintä on ollut, että lapsia on syntynyt. Vaikka isistä ei olisi ollut tietoa, lapset ovat selvinneet kyläyhteisössä ja sukulaisverkostossa. Lapsia on syntynyt paljon, mutta karsinta on ollut myös kovaa.

Karuissa olosuhteissa Afrikan ulkopuolella perheen merkitys on ollut suurempi ja aviottomien lasten ennuste huonompi.