maanantai 4. lokakuuta 2010

Rotujen välisistä älykkyys- ja rikollisuuseroista

Facebook-keskustelua:

Olli Juntunen

Olli Juntunen
Miten meillä voi olla niin paljon poliitikkoja, jotka kuvittelevat, että rajoittamalla yksilöiden toimintaa lainsäädännöllä saataisiin rikolliset kuriin? Pitäisikö jonkun kertoa heille, että lainrikkojat eivät noudata lakia? Miten tämän asian voisi selittää vielä yksinkertaisemmin?Jos yksilöitä ei rajoita, vahvimmat vain elää. Voi niinkin yhteiskuntaa rakentaa, mutta kyllä lait auttamatta heikomman suojaksi ovat...

Markus Hirvonen ei oikein tajunnut pointtia. Rautalankaa: esimerkiksi laillisen aseenomistuksen rajoittaminen ei poista laittomia aseita, koska laittomia aseita itselleen hankkivat rikolliset eivät määritelmän mukaan muutenkaan noudata lakeja. Tätä eivät tajua ne poliitikot, jotka luulevat ehkäisevänsä aseellisia rikoksia kiristämällä aselainsäädäntöä.


Mutta miten paljon aseita yleensäkin olisi jos määrää ei rajoitettaisi lainkaan? Jenkeissä on siihen vastaus ja ei murhatilastot siellä kovin kauniilta näytä...

USA:ssa valkoiset ihmiset tekevät keskimäärin suunnilleen yhtä paljon murhia kuin suomalaiset. USA:n koko väestön murhaluvut ovat väkilukuun suhteutettuna noin kaksi kertaa niin suuria kuin Suomen, koska mustat ja muut ei-valkoiset tekevät niin paljon enemmän murhia. Murhien suuri määrä USA:ssa ei siis johdu aseiden suuresta määrästä, vaan väestön rodullisesta kompositiosta.


Onhan se yksi teoria tuokin. En unohtaisi sitä, että ei-valkoiset on jenkeissä huonoiten hoidettu kansanosa eli ovat huomattavasti heikommassa asemassa. Ja se johtaa rikoksiin. Ei se ole rotukysymys muuten kuin siten, että valkoiset on taanneet oman rikkautensa sortamalla muita. Ja kun heikoista ei huolehdita, se johtaa aina rikollisuuden kasvuunMustat eivät ole mitenkään huonosti "hoidettu" kansanosa. Mustat eivät ole USA:ssa mitenkään "heikommassa asemassa" kuin valkoiset. Mustilla on samat mahdollisuudet kuin valkoisillakin. Mustien keskimääräinen ÄO vain on niin matala, että se ei anna mustille hyviä edellytyksiä yhteiskunnassa menestymiseen. Mustien suuri rikollisuus johtuu osittain matalasta mediaani-ÄO:sta ja osittain geneettisestä taipumuksesta aggressiivisuuteen. Mustien testosteronitaso on nimittäin geneettisesti korkeampi kuin valkoisten ja korkea testosteronitaso tietysti johtaa voimakkaaseen aggressiivuustaipumukseen.

Markus Hirvonen
Nyt on niin erikoiset perustelut, ettei kannata enää keskustelua jatkaa.

Mikko Ellilä
Pidät siis biologisia faktoja erikoisina asioina. Oletko kreationisti?


Pidän erikoisena sitä, että esität faktoina asioita, mitä mikään luotettava tutkimus ei ole todennut ja erikoisista tutkimuksistakin olet irroittanut asioita laajemmasta kokonaisuudesta.


Mikko Ellilä
Kertomani faktat ovat nimenomaan yleisesti tunnettuja ja täysin varmoja tieteellisiä tutkimustuloksia ja täsmälleen relevantissa kontekstissa esitettyjä. Yrität vain epätoivoisesti kiemurrella, koska sinulla ei ole mitään argumentteja.

"Olet irroittanut asioita laajemmasta kokonaisuudesta" on ihan säälittävän tyhmä vasta-argumentti; sinähän et edes yritä osoittaa mitään laajempaa kokonaisuutta, josta kertomani faktat on muka irrotettu. Väite asioiden irrottamisesta kontekstistaan on täysin tyhjä hokema, kun mitään asiayhteyden puuttumista tai muuta asioiden vääristelyä ei millään tavalla osoiteta. Oletko kreationisti, kun vastustat biologiaa?

Siinä olen tyhmä että en aivan tarkkaa kreationistin määritelmää tiedä. En kyllä vastusta biologiaa tai evoluutioteoriaa, vaikkakin maailman synnystä oma käsitykseni on erilainen. Mutta jos aseissa pysytään, on aika absurdia väittää muiden kuin valkolaisten tekevän murhia enemmän biologian perusteella.


Aivokapasiteetti ja testosteroni ovat biologisia asioita. Väitätkö vastaan?

Matala ÄO ja korkea testosteronitaso aiheuttavat aggressiivisuutta ja rikollisuutta. Väitätkö vastaan?


Markus Hirvonen
ÄO on yksi kiistanalaisimmista asioista, koska sen mittaaminen on hyvin kulttuurisidonnaista ja se parhaimmillaankin testaa vain tiettyä osaa ns. älykkyydestä. Joten miten matala ÄÖ voi aiheuttaa agressiivisuutta, jos ÄÖ:n todellista määrää ei voida edes mitata? Testosteronitaso ei yksinään aiheuta agressiivisuutta, vain yhdistettynä muihin asioihin, kuten perusturvallisuuden aukkoihin. Ne usein taas johtuvat lapsuuden traumoista, jotka eivät ole millään tavalla rotuun sidottuja. Eli väitän vastaan. Edelleenkin köyhyys on suurin rikollisuutta aiheuttava tekijä. Köyhyyden aiheuttaa taas ihmisten ahneus, joka sallii vahvemmalle enemmän kuin heikommalle.


Mikko Ellilä
ÄO nimenomaan ei ole lainkaan kulttuurisidonnainen asia. Tuollainen väite kertoo vain, että sinä et tiedä yhtään mitään käsitteestä ÄO.

Testosteronitaso korreloi erittäin voimakkaasti aggressiivisuuden kanssa. Kaikki korkean testosteronitason omaavat ihmiset eivät toki ole erityisen aggressiivisia, mutta kyllä testosteroni nimenomaan aiheuttaa aggressiivisuutta. Sillä ei ole mitään tekemistä "perusturvallisuuden aukkojen" kanssa.

Menepä kysymään asiaa keneltä tahansa lääkäriltä, psykiatrilta, biologilta tai kemistiltä.


Olli Juntunen
Älykkyysosamäärän mittaaminen ei ole missään määrin kulttuurisidonnaista silloin, kun mittaamme nimen omaan matemaattis-loogisia kykyjä. Sen sijaan sellaiset testit, joilla mitataan esimerkiksi musikaalisia kykyjä ovat hyvin usein kulttuurisidonnaisia, eikä niiden avulla lasketa älykkyysosamäärää. Älykkyysosamäärä mittaa matemaattis-loogisia kykyjä, joiden on havaittu korreloivan negatiivisesti aggressiivisuuden ja rikollisuuden kanssa. Heikot loogiset taidot sekä korkean testosteronimäärän omaavat ihmiset syyllistyvät usein väkivaltarikoksiin rodusta riippumatta. Koska mustilla on keskimäärin heikot loogiset kyvyt sekä korkea testosteronimäärä, he syyllistyvät useammin väkivaltarikoksiin. Tämä johtuu siitä, että heidän on vaikeampi ajatella asioita rauhallisesti sekä hillitä itseään.
1 kommentti:

Joonas kirjoitti...

Mielenkiintoinen poikkeama älykkyyskeskustelussa on professori Roos, joka vasurina omaa yllättäen realistisen totuudenmukaisen näkemyksen asiaan.
http://www.valt.helsinki.fi/staff/jproos/lynnvanhanen.htm

Paras suomenkielinen sivusto älykkysasiassa lienee:
http://realismi.blogspot.com/

Siitä löytyy linkit keskeisiin tutkimuksiin asiassa.

Sivustoa lukiessa pitää muistaa, että se ei ole ns. poliittisesti korrekti eli neekeriä sanotaan neekeriksi jne.

Oikeasti tässä asiassa hyssytellään ja saivarrellaan liikaa ja on kadotettu oleellinen seikka mistä on kyse.

Keskimääräinen neekeri on älykkyysosamäärältään n. 70-75 eli n. 2 keskihajontaa alle valkoisten (100) eli ERITTÄIN TYHMÄ. Jokainen lienee muistaa omasta koululuokastaan (n. 30 oppilasta) sen luokan tyhmimmän oppilaan.

Älykkyydeltään keskimääräinen neekeri on sitäkin tyhmempi. Kolmen rinnakkaisluokan (100 oppilasta) joukosta suomalaisia kaksi tyhmintä oppilasta on keskimääräisen neekerin älykkyyden omaavaa.