torstai 9. syyskuuta 2010

"Suomalaisiakin on muuttanut Amerikkaan, joten maahanmuutto ei ole ongelma"

HS tukee edelleen propagandaa maahanmuuton lisäämisen puolesta antamalla mielipidesivuillaan palstatilaa tällaisille viisauksille:

Vaikka maahanmuuttaja olisi syvästi kotimaassaan traumatisoitunut, kielitaidoton pakolainen, joka ei ainakaan suoraan maahamme saavuttuaan kykenisi työelämään, väitän, että hänestä on vielä hyötyä Suomelle. Yhteiskuntamme häneen investoima raha ei ehkä maksa itseään takaisin vielä hänen kohdallaan, mutta hänen lapsiensa ja lastenlastensa kohdalla tämä kuitenkin jo luultavasti toteutuu.

Sen sijaan, että väitellään siitä, kenestä on meille hyötyä ja kenestä ei, meidän tulisi vain panostaa kunnolla kaikkien maahanmuuttajien kotouttamiseen ja pitää huolta siitä, että he tai viimeistään heidän lapsensa voisivat kokea olevansa kanssamme tasaarvoisia yhteiskuntamme jäseniä.

Poliittisessa keskustelussa tärkeintä tuntuvat usein olevan lyhyen aikavälin muutokset. Muutaman vuoden kuluttua ilmeneviä rahallisia menoja pidetään olennaisempina kuin sukupolven tai parin päästä ilmeneviä, näihin menoihin verrattuna mahdollisesti moninkertaisia tuloja.

Eikä kukaan tunnu enää muistavan sitäkään, että vielä muutamia sukupolvia taaksepäin Suomikin oli kehitysmaa tai että suomalaiset itsekin ovat muuttaneet maastaan sankoin joukoin. Mielestäni maahanmuuttokeskustelu kaipaisikin hieman laajempaa ajallista perspektiiviä kuin missä näitä asioita nyt tunnutaan käsiteltävän.

Anna Kuittinen
opiskelija


Tyypillinen kympin tyttö.

Monilla tytöillä, yleensä erityisesti kilteillä ysin/kympin tytöillä, on tarve osoittaa sosiaalinen statuksensa nimenomaan kauhistelemalla yleisten sosiaalisten normien vastaisia asioita. [tässä tapauksessa rasismia] Tällä tavalla he osoittavat olevansa kilttejä tyttöjä, jotka ovat sisäistäneet vallitsevat sosiaaliset normit.

Nämä tytöt puhuvat moraalisesti närkästyneeseen sävyyn, huohottaen hengästyneellä äänellä, kuinka KAMALAA on ilmastonmuutos/ eläinkokeet/ kehitysmaiden nälänhätä jne.

Nämä tytöt eivät koskaan valitse vastustettavakseen sellaisia asioita, jotka ovat yhteiskunnassa vallitsevien normien mukaisia.

Esimerkiksi Natsi-Saksassa nämä tytöt eivät olisi puolustaneet juutalaisia, vaan olisivat päinvastoin hokeneet hengästyneellä äänellä Der Stürmeristä lukemiaan juttuja juutalaisten pahuudesta.

Nämä nykyajan kiihkeät rasisminvastustajat ovat samoja ihmisiä, jotka Natsi-Saksassa olisivat olleet kiihkeitä juutalaisvihaajia. He vihaavat sitä asiaa, jota yhteiskunnassa vallitsevan poliittisen ilmapiirin mukaan kuuluu vihata.

He ovat sisäistäneet yhteiskunnassa vallitsevat sosiaaliset normit ja paheksuvat nonkonformisteja suorastaan emotionaalisesti närkästyneenä.

Nämä kympin tytöt ovat niitä ihmisiä, jotka Saudi-Arabiassa vaativat homojen kivittämistä kuoliaaksi.


Näitä konformistityttöjä on kolmetoista tusinassa.

Täytyypä siteerata Tapio Tuuria:
Suvaitsevainen tarkoittaa nykykielellä ihmistä, joka toistelee rituaalinomaisesti sosiaalisesti hyväksyttyjä "oikeita" ajatuksia, menettää tolkkunsa ja huutaa poliisia apuun, jos joku esittää omintakeisia ajatuksia.

Hommaforumilta kommentti tuohon "suomalaiset itsekin ovat muuttaneet Ruotsiin ja Amerikkaan, joten maahanmuutto ei ole ongelma"-argumenttiin:

Kertoisiko tuolle pikkutytölle, että suomalaiset itse maasta lähtiessään sopeutuivat kotimaahansa ja tekivät siellä niitä töitä, mitä onnistuivat saamaan?

...

Suomalaisilla oli vaikeuksia uusissa maissa siksi, että oltiin ujoja ja kohteliaita - ja pikkuisen vässyköitä. Ei siksi, että raiskattiin naisia, vietiin toisten tekemästä työstä edut ja yritettäisiin saada oma kulttuuri valtaan. Eivät suomalaiset ole lähteneet ilmaisen elintason perässä, vaan paremman - ja siellä tehtiin työtä sen saavuttamiseksi. Hyvin ovat suomalaiset amerikkalaistuneet ja nyt vasta heidän jälkipolvensa alkavat innostua "vanhoista perinteistä" kuten riisipuurosta jouluna (kyllä, eräs ystäväni innoissaan kertoi, kuinka heillä vietettiin suvun kesken suomalais-ruotsalaista joulua).

Suomi on myös muuttunut kehitysmaasta ennätysajassa yhdeksi maailman tasa-arvoisimmista, koulutetuimmista ja taloudellisesti hyvinpärjäävistä maista. Suomi ei ole jäänyt odottamaan ilmaisia ruokapaketteja.

Tänään kun suomalaiset lähtevät maasta työn tai opiskelun perässä, he menevät tutustuakseen uusiin kulttuureihin, eivät tuppaamaan omiaan. Ja kun työhön mennään, niin mennään paikallisella työsopimuksella, paikalliseen naapurustoon ja luetaan oppaita, että mitä mokia ei tehdä. Ei täältä muualle eläteiksi lähdetä.

Voi että kun olisi minun penska tämä "opiskelija" niin silmät päästäni häpeäisin. Omista kakaroistani ei ainakaan tule sinisilmäisiä idiootteja.

Joko voitaisiin haudata tuo "ovathan suomalaisetkin lähteneet maasta"-scheisse?
Kiehun nyt niin, että parempi mennä kahville. Katkee verisuoni päästä.1 kommentti:

Joonas kirjoitti...

Olet oikeassa Mikko noista kympin tytöistä, mutta vertaus on mielestäni huono natsisaksaan ja juutalaisiin.

Juutalaiset on kaikkea muuta, mitä julkisuuskuva kertoo ja mikä on yleinen käsitys täällä Suomessa. Taustalla piilee todellinen hirviö.

Lukekaapa ajatuksella pari artikkelia:
http://tinyurl.com/2gxvqap
http://tinyurl.com/3x6zhmc