lauantai 4. syyskuuta 2010

HS suojelee raiskaajia


HS:


Nuori nainen joutui raiskauksen uhriksi Helsingin Kaisaniemenpuistossa puoliltaöin lauantain vastaisena yönä.

18-vuotias nainen oli lähtenyt puistoon Helsingin päärautatieasemalta. Myöhemmin hän pysäytti sivullisia henkilöitä ja kertoi joutuneensa kolmen miehen raiskaamaksi. Sivulliset hälyttivät paikalle apua.

Poliisi toimitti naisen lääkärin tutkimuksiin ja selvitti tapahtumia paikan päällä. Selvittäminen jatkuu muun muassa valvontakameroiden kuvien läpikäymisellä.

Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikkö tutkii tapausta raiskauksena.


Minun kirjoitukseni tuon uutisartikkelin kommenttiosastossa:

Miksi tässä ei ole raiskaajien tuntomerkkejä? Jos tuntomerkit olisi kerrottu tässä, silminnäkijät voisivat kertoa havaintojaan raiskaajien liikkeistä heidän lähdettyään puistosta. Tällä perusteella raiskaajien henkilöllisyys voitaisiin ehkä selvittää ja heidät voitaisiin saada kiinni. Kuka siis haluaa estää raiskaajia jäämästä kiinni ja miksi?


Kuinka ollakaan, tästä kommentistani julkaistiin tällainen sensuroitu versio:

Miksi tässä ei ole raiskaajien tuntomerkkejä? Jos tuntomerkit olisi kerrottu tässä, silminnäkijät voisivat kertoa havaintojaan raiskaajien liikkeistä heidän lähdettyään puistosta. Tällä perusteella raiskaajien henkilöllisyys voitaisiin ehkä selvittää ja heidät voitaisiin saada kiinni.

Tästä siis jätettiin pois tämä kohta: Kuka siis haluaa estää raiskaajia jäämästä kiinni ja miksi?

Miettikää HS:n motiiveja tuon kohdan poisleikkaamiseen.

Miettikää HS:n motiiveja raiskaajien tuntomerkkien julkaisematta jättämiseen.

Mielestäni HS syyllistyy avunantoon rikokseen, koska HS yrittää estää raiskaajia jäämästä kiinni kieltäytymällä julkaisemasta heidän tuntomerkkejään.

HS:n päätoimittaja pitäisi asettaa syytteeseen avunannosta raiskaukseen.

3 kommenttia:

Mikko Ellilä kirjoitti...

Ilta-Sanomat samasta tapauksesta (lihavoinnit minun):
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2246444

Kolme miestä raiskasi naisen Kaisaniemenpuistossa
04.09.2010 13:29, päivitetty 04.09. 14:50

Nuoren naisen epäillään tulleen raiskatuksi Kaisaniemenpuistossa Helsingissä lauantain vastaisena yönä.

18-vuotias nainen kertoi poliisille, että kolme yli 20-vuotiasta ulkomaalaistaustaista miestä raiskasi hänet pukukopin takana.

Helsingin poliisin välivaltarikosyksikön mukaan tapauksella ei ollut silminnäkijöitä. Nelikko oli kuitenkin liikkunut ennen puistoon menoa vieressä sijaitsevalla rautatieasemalla, joten poliisi tutkii, tallentuiko valvontakameroille kuvia tapahtumasta.

Nainen kävi lääkärin tutkimuksissa heti tapauksen jälkeen. Hän ei ole suostunut tulemaan poliisin juttusille lisäselvitystä varten.

Tapauksesta kertoi ensin kaupunkilehti Vartti.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Iltalehti samasta tapauksesta (lihavoinnit minun):
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010090412294890_uu.shtml

Kolme ulkomaalaista miestä raiskasi naisen Helsingin Kaisaniemenpuistossa lauantaina puoliltaöin.

Nuori nainen joutui raiskauksen uhriksi puoliltaöin lauantain vastaisena yönä Helsingin Kaisaniemenpuistossa.

18-vuotias nainen tapasi kolme hänelle tuntematonta ulkomaalaista miestä Helsingin rautatieasemalla keskiyöllä. Nainen lähti miesten kanssa Kaisaniemenpuistoon, jossa miehet raiskasivat hänet. Epäilty raiskaus tapahtui puiston hiekkakentän laidalla pukukopin takana eikä tapahtuneella ole tiettävästi silminnäkijöitä.

Noin 20 minuutin jälkeen mieskolmikko poistui paikalta. Puistosta pois tultuaan nainen pysäytti ohikulkijan auton ja pyysi sivullisia soittamaan poliisille.

Paikalle tulleet poliisit veivät naisen lääkärintarkastukseen.

- Naiselle on tehty oikeuslääketieteellinen tutkimus ja häneen on oltu yhteydessä, mutta hän ei suostunut tänään tulemaan kertomaan meille tarkemmin tapahtumista, rikoskomisario Arto Karalahti Helsingin poliisin väkivaltarikosyksiköstä kertoo.

Yöllä nainen kertoi poliisille miesten olleen yli 20-vuotiaita, hoikkia ja yli 170 senttiä pitkiä. Miehet eivät puhuneet suomea, mutta he olivat ilmeisesti EU-kansalaisia.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä muun muassa valvontakameroiden kuvia läpikäymällä.

- Toivottavasti nainen tulee ensi viikolla itse selvittelemään asiaa. Tänään hän ei jostain syystä halunnut tulla kuultavaksi eikä suostunut kertomaan tapahtumista tarkemmin.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä kaupunkilehti Vartti.

Immanuel kirjoitti...

"Miehet eivät puhuneet suomea, mutta he olivat ilmeisesti EU-kansalaisia."

Tuon voisi kaiketi suomentaa niin, että tekijät olivat Bulgarian/Romanian romaneja. Mistään muusta EU-maasta ei voi tulla tänä päivänä "ilmeisesti EU-kansalaisen" näköisiä. Virolaisista sanottaisiin suoraan ja jos sellainen ihme sattuisi, että kyseessä olisi vaikkapa ruotsalainen joukkio, olisi tästä uutisoitu jo Expresseniä myöten.

Mutta joo: miksi käytetään itsestään selviä kiertoilmauksia silloin, kun ei oikeasti, edes minkään poliittisen korrektiuden tms. takia tarvitse "kiertää"?