Tai että Turussa puhutaan 95 eri kieltä?
Muuta kuin suomea tai ruotsia äidinkielenään puhuvia turkulaisia on lähes 11 700.
Turun kaupunki palkitsee jälleen vuoden uusturkulaisen ja monikulttuurisuus- vaikuttajan.
Tunnustuksella halutaan kiinnittää kiinnittää positiivisesti huomiota kaupungin kansainvälisyyteen ja monikulttuuriseen arkipäivään.
Tunnustuksen saajat valitaan kaupunkilaisten tekemien ehdotusten perusteella. Ehdotuksia voi jättää internetin kautta sekä lomakkeella, joita on jaossa muun muassa Turun kirjastoissa, Turku-Pisteessä (Puolalankatu 5) ja Kansainvälisessä kohtauspaikassa (Vanha Suurtori 3).
Ehdotuksen voi tehdä joko molemmista palkittavista tai ainoastaan toisesta.
Ehdotuksia voi jättää 9.1.2009 asti. Nimeä oma ehdokkaasi.
Esityksen tekee kaupunginjohtaja Mikko Pukkisen koolle kutsuma raati, johon kuuluu maahanmuuttajien, Turku-seuran, kauppakamarin, työvoimatoimiston, Turun Seudun Kehittämiskeskuksen, median ja kaupungin edustus.
Tunnustukset jaetaan nyt neljättä kertaa
Turkuun valitaan vuonna 2009 neljännen kerran vuoden uusturkulainen ja monikulttuurisuusvaikuttaja.
Aiemmin tunnustuksen ovat saaneet:
- vuonna 2006 artenomi Binh Le Xuan ja opettaja Tellervo Vaitinen
- vuonna 2007 opettaja Irina Ossipowski ja projektipäällikkö Sari Kanervo
- vuonna 2008 toiminnanohjaaja Selim Selimi ja erityissosiaalityöntekijä Päivi Talvinen.
Tunnustukset jaetaan Suomen kansalaisuuden saaneiden juhlassa Turun linnassa 28.2.2009.
Valintakriteerit
Vuoden uusturkulainen:
- on maahanmuuttajataustainen – Suomen kansalainen – asuu Turussa
- toimii laaja-alaisesti oman väestönosansa ja koko yhteiskunnan hyväksi
- edistää integroitumista – on aktiivinen järjestötoimija
Vuoden monikulttuurisuusvaikuttaja:
- kuuluu valtaväestöön – on Suomen kansalainen – asuu Turussa
edistää esimerkillisesti ja konkreettisesti monikulttuurisuutta TurussaLisäksi ehdokkaat:
- lisäävät kontakteja ja keskinäistä ymmärrystä maahanmuuttajaväestön ja kantasuomalaisten kesken
- luovat omaperäisesti ja ennakkoluulottomasti uusia toimintamalleja suvaitsevaisuuden ja integroitumisen edistämiseksi
- toimivat monien etnisten ryhmien kanssa.
Ehdotuksia voi jättää 9.1.2009 asti.
Kaikesta muusta voidaan leikata, koulutuksesta voidaan leikata, terveydenhoidosta voidaan leikata, lasten päivähoidosta voidaan leikata, vanhainkodeista voidaan leikata, mutta monikulttuurisuuspropagandan tuottamisesta ei koskaan voida tinkiä vähääkään.
Tämä kertoo poliittisten vallanpitäjien prioriteeteista Turussa ja muuallakin Suomaliassa. Tätä maata hallitsevat poliitikot vihaavat suomalaisia. Poliittiset vallanpitäjät pyrkivät tuomaan Suomeen maksimaalisia määriä kehitysmaalaisia ja hyysäämään heitä kaikin keinoin. Samanaikaisesti poliitikot potkivat suomalaisia päähän monin tavoin.
Suomalaisten veroja korotetaan, suomalaisten koulutus-, terveydenhoito-, lastenhoito-, vanhustenhoito- ym. palveluita leikataan, suomalaisia pyritään aivopesemään monikulttuurisuuspropagandalla ja suomalaisia kielletään oikeudenkäynnin uhalla kritisoimasta tätä vallanpitäjien meininkiä. Samaan aikaan maahanmuuttajien palveluita kasvatetaan jatkuvasti, maahanmuuttajille annetaan tukiaisia ja verohelpotuksia ja kaiken kukkuraksi valitaan tällaisia "vuoden maahanmuuttajia" Turun linnassa pidettävässä juhlassa Suomen kansalaisuuden saaneille maahanmuuttajille.
Suomea hallitseva poliitikkojen ja byrokraattien valtaeliitti on sodassa Suomen kansaa vastaan.
5 kommenttia:
"Vuoden monikulttuurisuusvaikuttaja:
* kuuluu valtaväestöön – on Suomen kansalainen – asuu Turussa"
On tehty havainto. Turun kaupunki syylistyy ilmeiseen syrjintärikokseen? Miten ihmeessä "monikulttuurisuusvaikuttaja"-palkinto voidaan rajata annettavaksi vain "valtaväestöön kuuluvalle"! ;)
Ne tekevät sen itse. Samat puusilmät, jotka metsästävät "rassismia" päättävät syrjiä etnisellä / syntyperäperusteella ..
Mikko. Rikosilmoitus voisi olla aika poikaa? Sinuna tekisin sellaisen.
Tämä on suvaitsevaisto-pahkasikaa parhaimmillaan. Siis turun monikulturistien mielestä - monikulttuurivaikuttaja voi olla vain VHM tai VHN. Ei saatana.
Muutenkin kannattaisi muutenkin vielä tehdä ilmoitus vaatimuksesta Suomen kansalaisuuteen siinä mamunpalkinnossakin. Eikös sekin ole syrjintää? Ja ylipäätään vaatimus asumisesta Turussa? Eikös sekin syrji?
Ehdotin viime vuonna Mustafa Özeniä vuoden uusturkulaiseksi.
http://www.turku.fi/public/default.aspx?contentid=115216&nodeid=3906
Kaupunginhallituksen päätöksiä
Turun kaupunginhallitus kokoontui 12.1.2009 ja käsitteli muun muassa seuraavia asioita:
Kulttuurilautakunnan tekemä Martin ja Mikaelin kirjastoja koskeva päätös
Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen, joka sisältää Martin ja Mikaelin kirjastojen toiminnan lopettamisen ja niiden tilojen irtisanomisen 1.2.2009 alkaen. Kaupunginhallitus kuitenkin kiirehtii ratkaisuja, joilla kirjastopalveluiden saatavuus näillä alueilla turvataan hyödyntämällä kaupungin muuta palveluverkostoa.
Asiasta äänestettiin kaupunginhallituksessa kaksi kertaa. Ratkaisevassa äänestyksessä vastakkain olleet esitykset pitivät molemmat sisällään Martin ja Mikaelin kirjastojen sulkemisen, mutta niiden tekstit poikkesivat hieman toisistaan.
Asia tuli kaupunginhallituksen päätettäväksi, koska palvelutoimen apulaiskaupunginjohtaja oli käyttänyt otto-oikeutta kulttuurilautakunnan 17.12.2008 tekemään päätökseen. Otto-oikeuden käyttäminen perustui siihen, että kaupunginvaltuusto on kirjannut vuoden 2009 talousarvioon, että kulttuurilautakunnan budjetti sisältää Martin ja Mikaelin kirjastojen sulkemisen.
Turussa siis suljetaan kantakaupungin kirjastoja samaan aikaan kun Turun linnassa juhlitaan maahanmuuttajia ja monikulttuurisuusvaikuttajia veronmaksajien rahoilla.
Tämä kertoo jo jotain suomalaisten poliittisten päättäjien arvomaailmasta ja prioriteeteista.
Yleisesti on tiedettyä, tai pitäisi olla, että rasismi nostaa päätään aina silloin kun talous on laskusuhdanteessa. Ehkäpä Turun kaupunki onkin halunnut ehkäistä ilmeistä hautovaa ongelmaa edistämällä monikulttuurisuutta. Jos se avaa edes yhden suomalaisen silmät, Turku on onnistunut.
Tämä kolonisaatio-diskurssi on täysin banaalia ja naurettavaa. Suomessa on ulkomaalaisia noin kaksi prosenttia koko väestöstä, mikä on eurooppalaisellakin tasolla äärimmäisen vähän. Prosentti pidetään paikallaan aktiivisesti karkottamalla ja eväämällä oleskelulupia. Kuitenkin Suomalaisella on EU- kansalaisena oikeus käydä (sikailemassa) missä tahansa haluamassaan maassa. Onko se sitten oikeudenmukaista? Ehkä juuri pienen prosentuaalisen näkyvyyden takia kaikkia "muualta tulleita" pelätään niin innoissaan.
Raiskaus-keskustelu taas kaipaa vähän faktoja. Islamofoobikoille kerrotakoon että suurimman osan raiskauksista suorittivat virolaiset ja venäläiset Suomessa asuvat, eivät arabit, tai muslimit, jos niitä pelkäätte. Vaikka yleistäminen ei olekaan millään tasolla viisasta. Samalla tavalla mätiä omenia löytyy suomipojista ja -tytöistä. Koulusurmia sun muuta järkevää. Yksi tyhmä tyyppi pilaa koko ryhmän maineen, vai miten se oli.
Työttömyyskö ulkomaalaisen työttömän itse valitsema tilanne? Olisi hyvä selventää mitä maahanmuuttajalla tarkoitetaan. Jos puhutaan pakolaisesta, työllistyminen voi olla vaikeampaa kuin Suomeen vakaista oloista muuttaneen ihmisen kohdalla. Syitä tuskin tarvitsee selostaa.
Joku joka on tullut Suomeen opiskelemaan, perhesuhteen kautta tai töihin, on eri tilanteessa (jos taas lähdetään yleistämään). Silti on yleisesti tunnettua, että suomalainen työnantaja on useammin syrjivä kuin avarakatseinen, kun töitä hakee ulkomaalainen ihminen. Siivoustöissä vaaditaan erinomaista suomen kieltä (mihin kyllä saatiin tietää syy MOT:n dokumentin avulla, jossa tutkitiin siivousfirma SOLin harjoittamaa riistobisnestä kiinalaisten toiveilla toimistotyöstä Suomessa - heidät pakotettiin allekirjoittamaan palvelusopimus suomen kielen kursseista ym valmennuksesta - jos kieltäytyi, ei töitä saanut). Paitsi että vallalla on suoranaista ihmiskauppaa ja riistoa, myös syrjintä on jokapäiväistä. Joskus ulkomaalaiselta kuulostava nimi jo riittää sysäämään ihmisen syrjään työllistämistilanteesta. Ystäväni sai töitä vasta kun vaihtoi sukunimensä suomalaiseksi. Hän näyttää ja puhuu kuin suomalainen, ei vain ollut nimi mieleen. Eli ulkomaalaisten työttömyyttä käsiteltäessä voitaisi välillä ajatella sitäkin, kuka voi vaikuttaa työttömyyteensä, kuka ei. Ulkomaalainen voi vaikuttaa siihen huomattavasti vähemmän kuin suomalainen. Tiedän kyllä että kun ihminen on päättänyt että jokin asia on näin, asiasta tulee "näin". Sitä näkee mitä tahtoo nähdä. Mitähän olisi tapahtunut, jos sinä olisit syntynyt vaikka Somaliaan? Entäpä arabimaahan jota kovasti pelkäät? Ehkä ajattelisit asioista toisin. Ehkä vihaisit jotakuta muuta. Tai ehkä olisit antanut anteeksi sinua loukanneelle, ja jatkanut elämääsi - sekin on mahdollista.
Lähetä kommentti