maanantai 10. maaliskuuta 2008

YLE 2008: Kouluopetuksen tasapuolisuus ilmentää "kovia arvoja"


Maahanmuuttajalapset halutaan kaikille oppitunneille Ruotsissa


Julkaistu 10.03.2008, klo 06.34 (päivitetty 10.03.2008, klo 13.40)

Ruotsissa keskustellaan kiivaasti suunnitelmista pakottaa maahanmuuttajalapset kaikille koulutunneille. Maan kouluministerin mielestä uskonto ei saa estää uusien taitojen oppimista. Tähän asti monet islaminuskoiset on vapautettu esimerkiksi seksuaali- tai liikunnanopetuksesta.

Kouluministeri Jan Björklundin mukaan kaikilla lapsilla on oikeus saada opetusta eikä siitä pidä saada vapautusta vain siksi, että opetussuunnitelmat eivät kelpaa vanhemmille.

Ajatus osallistumispakosta on synnyttänyt Ruotsissa kipakan keskustelun. Opettajat ovat kummastelleet, miten ehdotus ja oppiin pakottaminen käytännössä toimisi. Monet ihmettelevät myös, miksi hallitus kaavailee pakottavansa maahanmuuttajat lainsäädännöllä ruotsalaiseen kuosiin.

Tämän pelätään vain hämmentävän maahanmuuttajia ja etäännyttävän heidät yhä kauemmaksi poliitikoista.

Ruotsissa virinnyt keskustelu tuo mieleen kaikuja esimerkiksi ranskalaisesta huivikiellosta. Samalla se on jälleen uusi osoitus siitä, kuinka kansankodin asenteet maahanmuuttajia kohtaan ovat kovenemassa.

YLE Uutiset


Kansan sivistäminen tasa-arvoisella kouluopetuksella
yli etnisten ja uskonnollisten rajojen on siis jotain negatiivista, viestittää Yle.

Eli "suvaitsevaiset" toimittajat käytännössä haluaisivat, että toiset olisivat oppimattomampia kuin toiset, käyttäen tekosyynä heidän kotiensa edustamaa kulttuuriympäristöä. Näin luodaan väestön keskuuteen epätasa-arvoa omaksumalla kieroutunut kulttuurirelativistinen ajattelumalli, jonka mukaan olemalla koulutuksellisesti jälkeenjäänyt saa edustaa omaa kulttuuritaustaansa jonkinlaisena suvaitsevaisuuden mannekiinina toimivana kylähulluna.

Ketkä niitä rasisteja nyt ovatkaan?

Jussi Halla-aho viittaa myös tällaiseen ajattelumalliin uusimmassa kirjoituksessaan Kenen oikeudet.
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meinasiko kekke alkaa suomettamaan jo Ruotsinkin? Luulempa vaan, että ne eivät siellä olisi kovinkaan kiinnostuneita suomalaisten kansallismielisten neuvoista miten estää hallitsematon maahanmuutto ;)
Mutta voithan aina yrittää...

reino kirjoitti...

Ehkä ruotsalaisten olisi kannattanut olla kiinnostuneita suomalaisten (tai edes ruotsalaisten) kansallismielisten neuvoista.

Silloin kun ei vielä ollut liian myöhäistä.