sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Burqa kiellettävä Suomessakin


IS: Ranska aikoo kieltää täyshunnun - sopiiko burka Suomeen? 27.01.2010

Ranskan parlamentin asettama komissio kannattaa islamilaisen täyshunnun eli burkan kieltämistä kouluissa, sairaaloissa, virastoissa ja julkisessa liikenteessä.

Komissio kertoi tiistaina raportissaan, että burkan käyttö uhmaa ranskalaisia arvoja.

- Burka on haaste tasavallalle, eikä sitä voida hyväksyä. Tällainen ylilyönti on tuomittava, sanoi komission puheenjohtaja, kommunistien parlamenttiedustaja Andre Gerin.

Komission päätöslauselma tasoittaisi tietä varsinaisen lainsäädännön laatimiselle ja käytännön burkakiellolle. Lakiesitys tuskin valmistuu ennen kevättä.

Ranskan väkiluku on noin 64 miljoonaa, joista kuusi miljoonaa on muslimeja. Sisäministeriön mukaan burkaa käyttää vain 1 900 naista. Komission raportti kieltäisi turvallisuussyiden takia esiintymisen kasvot peitettynä valtiollisissa virastoissa ja laitoksissa sekä julkisissa kulkuneuvoissa.

Taka-ajatuksena on, että burkan käyttö tehtäisiin mahdollisimman hankalaksi tarvitsematta kuitenkaan turvautua täyskieltoon. Sellaista olisi vaikea valvoa ja se voisi synnyttää pahaa verta ulkomailla.

Burkakiellolla on Ranskassa enemmistön tuki. Tuoreimmissa gallupeissa kieltoa on kannattanut noin 57 prosenttia vastaajista. Myös presidentti Nicolas Sarkozy on sen kannalla.

Ranska kielsi vuonna 2004 päähuivien ja muiden huomiota herättävien uskonnollisten symbolien käytön valtion kouluissa. Burkakiellon mahdollisuuksia selvitellään parhaillaan myös Tanskassa, Hollannissa ja Itävallassa.

STT-AFP


Perustin äskettäin facebook-ryhmän Burqa kiellettävä Suomessakin.

Kannatamme burqan ja muiden länsimaiseen yhteiskuntaan sopimattomien uskonnollisen ahdasmielisyyden symbolien (hijab, niqab, turbaani) kieltämistä julkisilla paikoilla, kuten kadulla, busseissa, kaupoissa, kirjastoissa, kouluissa ja työpaikoilla.

Burqa on islamilaisen totalitarismin symboli samalla tavalla kuin sirppi ja vasara ovat kommunismin symboli.Keskustelua aiheesta:

Ilkka Partanen

Ilkka Partanen

En voi hyväksyä miksi tällaisia asusteita pitäisi tuoda tänne jonain ihme "monikulttuurisuuden" osoituksina. Länsimaiselle ihmiselle tämä mainittu monikulttuurisuus tarkoittaa sitä, että kun hän menee johonkin (puhumattakaan jos hänet otettaisiin sodan jaloista turvaan) hän on se joka sopeutuu, eikä että ympäristö sopeutuu häneen. Nykyisessä "monikulttuurisuudessa" pyritään alleviivaamaan eroja, ei tuomaan esiin mitään mikä olisi edes potentiaalisesti yhteistä. Paitsi tietysti ongelmien ilmaantuessa muistutetaan, että tekeväthän suomalaisetkin rikoksia.Kimmo Veijalainen

Kimmo Veijalainen

Joinasin nyt, vaikka kiellot ovatkin perseestä.

Mites sikhien turbaanit?

Mikä tulkitaan ahdasmieliseksi?

Selkeänä naamioitumisena voisi nuo rätit hyvin kieltää paikoissa, joissa naamioituminen ei ole sopivaa, mutta ei "ahdasmielisyyden" tms takia.

Jos joku haluaa vapaaehtoisesti moiseen kaapuun pukeutua, niin siitä vain.

Enemmän minua vituttavat Che-paidat, naamalävistykset ja muu sairas rappiokulttuuri.Mikko Ellilä
Mikko Ellilä
Sikhien turbaanit ovat mielestäni ongelma. Suomessa asia ei ollut esille, koska täällä asuu niin vähän ylipäätään intialaisia ja erityisesti sikhejä. Englannissa sen sijaan sikhit käyttävät turbaanejaan mm. poliiseina, opettajina, bussinkuljettajina jne. Tämä on väärin. Esim. poliisin ei pitäisi edustaa mitään etnistä ryhmää tai uskontoa. En halua kieltää ainoastaan islamilaista burqaa, vaan muutkin separatistiset etnokulturaaliset symbolit. En hyväksyisi esim. sitä, että joku saamelainen poliisina työskennellessään käyttäisi neljäntuulenlakkia ja lappalaista kansallispukua poliisiuniformun sijasta.

Jouko Vuorinen
Jouko Vuorinen
jos samaan aikaan tulis pankkiin tollanen niin poliisille soittasin et tääl on menossa ryöstö.

2000-luvun alussa kun poikani oli 4-5 v. näimme mustaan asuun puketuneen musun (mies vai nainen) kädessä valkoiset sormikkaat mutta silmät näkyi. oli suomalainen. poikani kysyi että onko toi kummitus. vastasin että koska en ole koskaan kummitusta nähnyt niin ehkä tuo sellainen on. (mieleeni tuli -60 luvun sarja louvren kummitus)Ei kommentteja: